Everything that zaerali wants to share

Minggu lepas, 8 Apr 2011, kami sekeluarga jalan-jalan makan angin kat PD. Kiranya sempena menyambut qualify ke Hong Kong 2 tiket. Dan especially self-reward untuk Sha yang bertungkus-lumus beberapa bln untuk fight ke Hong Kong. Itulah yang seronoknya buat bisnes sendiri. Lagi kuat kita usaha, lagi banyak yang dapat. Dan kita tentukan sendiri apa ganjaran diri sendiri. Kalau kerja makan gaji senang ke nak dpt camtu. Dlm company, ada brape ratus orang.. Chances diri terpilih amatlah terhad, kan.

Legend Waterhomes ni ade 2, atas air atau ada garden dalam bilik.

Private pool tu... Dalam 4 kaki, so anak2 kecil perlu diawasi ye..

Bubui..

Kat sini ada small water playground.. Syafi memang la suker..

Syakir termenung sebab takut nak masuk air..

 

So, sesiapa yang nak tau camne nak dapat free vacation, pastu blh reward diri sendiri, contact la saya ye, 012-2281541.

Sabtu lepas, 26 Feb 2011 amat mengujakan sebab Sha terima anugerah DSM. Anugerah ni atas usaha selama lebih kurang hanya 4 bulan. Antara kriteria layak dapat anugerah ni adalah membantu bisnes partnernya sekurang-kurangnya seorang jadi SSM.

Ni adalah token pencapaian Diamond Sales Manager yang diterima malam tu...

Sha terima anugerah

So, enjoy gambar-gambar sepanjang majlis ni…

Lepas daftar...

Ala-ala kat karpet merah la..

Sha dengan Kak Nida, senior masa sekolah dulu..

Nak jugak la tangkap gambar... :p

Dengan rakan-rakan bisnes. Dari kiri: Kak Nida, CDM Hanis, Sha, Kak Ayu

Sha dengan rakan-rakan bisnes lain. Dari kiri: Kak Nida, Kak Lin, Ain, CDM Hanis. Dari kanan: Sha, DDM Mai

Posing untuk kamera.. Macam artis pulak.. :)

Berdebar-debar tunggu dipanggil untuk giliran

Dengan Fazi, beratur tunggu giliran kena panggil untuk naik pentas

Atas pentas nak terima anugerah

Sha dengan Shida...

Sha dengan Dr Faridah yang datang dari JB...

Sha dengan Kak Fizah...

Bakal-bakal DSM dengan CDM Hanis dan DSM Sha.. :D

   
   

Ini adalah entry aku yang kedua mengenai biznes sha, sebab ada perkembangan yang amat memberansangkan! :D

Semalam sha baru terima hadiah jam sebagai token achievement sales 100,000 sebulan. Dia memang excited. Aku pun sama jugak la.

Ini dia hadiah jam yang sha dapat... Memang cantik.

Kalau tak ada alternatives source of income, rasanya kitorang pikir dua tiga kali jugak nak beli jam macam ni. Tapi kalau orang dah nak bagi free, pucuk dicita ulam mendatang la kan.

Sebelah kiri adalah Hanis, mentor Sha... Yang sarungkan jam tangan tu Kak Ana. Mentor kepada Hanis..

Kredit harus aku berikan kepada Hanis yang banyak bimbing Sha. Dia banyak kongsikan ilmu bagaimana untuk berjaya dalam perniagaan. Walaupun Hanis lebih muda daripada Sha, tapi apa ada pada usia, yang membezakan kita adalah ilmu yang ada pada seseorang, kan.

Blog Emila Yusof (http://emilayusof.com) adalah salah satu blog yang aku suka masuk. Aku suka pada cara Kak Emila organise blog dia, sungguh kemas dan sedap mata memandang. Kak Emila jugak suka buat contest dan ada free gift utk orang yang paling banyak komen. Sekarang ni tengah ada gift mug specially designed by Kak Emila dan sepasang perfume Avon Simply Because. So, apa lagi pergi kat blog Kak Emila dan komen sepuas hati.. :D

Disebabkan kepopularan blog Kak Emila, kitorang dah advertise kat blog tu. Dan Kak Emila dengan murah hati create banner untuk kitorang. Memang cute banner yang Kak Emila buat.

Ni la banner dia...

Biznes Sha

Harini Sha jumpa potential prospect kat Wangsa Maju. Bila buat biznes kena la dia spend masa. So, after 5:30 automatically pikir tentang biznes. Aku seperti biasa jaga anak2. Macam jadi unwritten strategy kitorang, tanggungjawab aku tengok2kan anak2. Boleh je amik maid, tapi bila dengar macam2 kes, risau jugak nak tinggalkan anak2 pada orang yang tak kita kenal sepenuhnya.

Produk Premium Beautiful ni untuk pompuan, so lagi mudah Sha explain banding dengan aku. Alhamdulillah, setelah beberapa bulan buat biznes ni, Sha dah capai beberapa level:

Sha dengan tools biznesnya.. :)

  • Qualify free vacation ke Hong Kong;
  • Dapat tabung kereta;
  • Capai income 5 angka bulan ni dan
  • Dapat gift jam.

Dan ada perubahan dalam approach dia. Sebelum ni, kitorang biasa cakap ‘tak reti nak nak cerita kat orang’, sekarang ni dia serba sedikit tahu cara untuk approach orang. Tipsnya adalah ‘duplikasi’ dan ‘ikut pemimpin’.

Masih jauh perjalanan ni. Moga kitorang tak terhenti di tengan jalan.

Most of the photos using macro feature of Canon S95.

   

Daripada post sebelum ni, nak sambung mengenai aktiviti makan-makan masa pergi JB haritu. Ada 3 tempat yang saya recommend:

  • ZZ Sup Tulang – ni favourite saya. Kali ni dah kali ke-3 makan kat sini. Tempat ni kat Jalan Petri, Kg Tarom. Dia agak ke dalam. So, haritu guna GPS sampai ke sini. Haritu makan mee rebus tulang. Memang menjilat sampai ke tulang-tulangnya. hehe

Mee rebus tulangnya. Srooott, hirup sum-sum tulangnya...

Pintu masuk ke ZZ Sup Tulang

 

  • Restoran Singgah Selalu, berdepan dengan Danga Bay. Makanan special kitorang makan haritu ‘shark fin soup abalone’.

Ni udang masak butter. Shark fin soup tak sempat nak tangkap gambar sebab sampai je soup tu terus ngap sebab dan lapar.. hehe

  • Gerai Asam Pedas Power, food court dekat dengan Dataran Bandaraya. Asam Pedas dia menepati namanya. Gerai-gerai kat sini semuanya offer seafood. So pilih je ikut citarasa anda dan macam mana masakannya.

Asam Pedas Powerrrr

  • Goreng Pisang Mawar. Gerai goreng pisang ni memang popular kat JB. Beratur orang nak beli goreng pisangnya. Selain goreng pisang ada jugak tauhu sumbat. Gerai ni dalam kawasan Bangunan Mawar, tapi bukan masuk ikut pintu besarnya. Ada pintu masuk belakang Mawar, tepi jalan besar.

Orang beratur nak beli goreng pisang. Masa ni tgh ujan ni....

So, sape-sape yang melawat JB boleh try tempat-tempat ni. Memang takkan keciwa. :D

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.