Everything that zaerali wants to share

Daripada post sebelum ni, nak sambung mengenai aktiviti makan-makan masa pergi JB haritu. Ada 3 tempat yang saya recommend:

  • ZZ Sup Tulang – ni favourite saya. Kali ni dah kali ke-3 makan kat sini. Tempat ni kat Jalan Petri, Kg Tarom. Dia agak ke dalam. So, haritu guna GPS sampai ke sini. Haritu makan mee rebus tulang. Memang menjilat sampai ke tulang-tulangnya. hehe

Mee rebus tulangnya. Srooott, hirup sum-sum tulangnya...

Pintu masuk ke ZZ Sup Tulang

 

  • Restoran Singgah Selalu, berdepan dengan Danga Bay. Makanan special kitorang makan haritu ‘shark fin soup abalone’.

Ni udang masak butter. Shark fin soup tak sempat nak tangkap gambar sebab sampai je soup tu terus ngap sebab dan lapar.. hehe

  • Gerai Asam Pedas Power, food court dekat dengan Dataran Bandaraya. Asam Pedas dia menepati namanya. Gerai-gerai kat sini semuanya offer seafood. So pilih je ikut citarasa anda dan macam mana masakannya.

Asam Pedas Powerrrr

  • Goreng Pisang Mawar. Gerai goreng pisang ni memang popular kat JB. Beratur orang nak beli goreng pisangnya. Selain goreng pisang ada jugak tauhu sumbat. Gerai ni dalam kawasan Bangunan Mawar, tapi bukan masuk ikut pintu besarnya. Ada pintu masuk belakang Mawar, tepi jalan besar.

Orang beratur nak beli goreng pisang. Masa ni tgh ujan ni....

So, sape-sape yang melawat JB boleh try tempat-tempat ni. Memang takkan keciwa.😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: