Everything that zaerali wants to share

Archive for the ‘Side Income’ Category

Legend Waterhomes Port Dickson

Minggu lepas, 8 Apr 2011, kami sekeluarga jalan-jalan makan angin kat PD. Kiranya sempena menyambut qualify ke Hong Kong 2 tiket. Dan especially self-reward untuk Sha yang bertungkus-lumus beberapa bln untuk fight ke Hong Kong. Itulah yang seronoknya buat bisnes sendiri. Lagi kuat kita usaha, lagi banyak yang dapat. Dan kita tentukan sendiri apa ganjaran diri sendiri. Kalau kerja makan gaji senang ke nak dpt camtu. Dlm company, ada brape ratus orang.. Chances diri terpilih amatlah terhad, kan.

Legend Waterhomes ni ade 2, atas air atau ada garden dalam bilik.

Private pool tu... Dalam 4 kaki, so anak2 kecil perlu diawasi ye..

Bubui..

Kat sini ada small water playground.. Syafi memang la suker..

Syakir termenung sebab takut nak masuk air..

 

So, sesiapa yang nak tau camne nak dapat free vacation, pastu blh reward diri sendiri, contact la saya ye, 012-2281541.

Advertisements

Gift jam untuk sales performance

Ini adalah entry aku yang kedua mengenai biznes sha, sebab ada perkembangan yang amat memberansangkan! 😀

Semalam sha baru terima hadiah jam sebagai token achievement sales 100,000 sebulan. Dia memang excited. Aku pun sama jugak la.

Ini dia hadiah jam yang sha dapat... Memang cantik.

Kalau tak ada alternatives source of income, rasanya kitorang pikir dua tiga kali jugak nak beli jam macam ni. Tapi kalau orang dah nak bagi free, pucuk dicita ulam mendatang la kan.

Sebelah kiri adalah Hanis, mentor Sha... Yang sarungkan jam tangan tu Kak Ana. Mentor kepada Hanis..

Kredit harus aku berikan kepada Hanis yang banyak bimbing Sha. Dia banyak kongsikan ilmu bagaimana untuk berjaya dalam perniagaan. Walaupun Hanis lebih muda daripada Sha, tapi apa ada pada usia, yang membezakan kita adalah ilmu yang ada pada seseorang, kan.

Advertise kat emilayusof.com

Blog Emila Yusof (http://emilayusof.com) adalah salah satu blog yang aku suka masuk. Aku suka pada cara Kak Emila organise blog dia, sungguh kemas dan sedap mata memandang. Kak Emila jugak suka buat contest dan ada free gift utk orang yang paling banyak komen. Sekarang ni tengah ada gift mug specially designed by Kak Emila dan sepasang perfume Avon Simply Because. So, apa lagi pergi kat blog Kak Emila dan komen sepuas hati.. 😀

Disebabkan kepopularan blog Kak Emila, kitorang dah advertise kat blog tu. Dan Kak Emila dengan murah hati create banner untuk kitorang. Memang cute banner yang Kak Emila buat.

Ni la banner dia...

Biznes Sha

Harini Sha jumpa potential prospect kat Wangsa Maju. Bila buat biznes kena la dia spend masa. So, after 5:30 automatically pikir tentang biznes. Aku seperti biasa jaga anak2. Macam jadi unwritten strategy kitorang, tanggungjawab aku tengok2kan anak2. Boleh je amik maid, tapi bila dengar macam2 kes, risau jugak nak tinggalkan anak2 pada orang yang tak kita kenal sepenuhnya.

Produk Premium Beautiful ni untuk pompuan, so lagi mudah Sha explain banding dengan aku. Alhamdulillah, setelah beberapa bulan buat biznes ni, Sha dah capai beberapa level:

Sha dengan tools biznesnya.. 🙂

  • Qualify free vacation ke Hong Kong;
  • Dapat tabung kereta;
  • Capai income 5 angka bulan ni dan
  • Dapat gift jam.

Dan ada perubahan dalam approach dia. Sebelum ni, kitorang biasa cakap ‘tak reti nak nak cerita kat orang’, sekarang ni dia serba sedikit tahu cara untuk approach orang. Tipsnya adalah ‘duplikasi’ dan ‘ikut pemimpin’.

Masih jauh perjalanan ni. Moga kitorang tak terhenti di tengan jalan.

Hujung minggu di JB

Thistle

Minggu lepas Sha jumpa prospek di JB. So, seperti biasa tugasku menjaga 2 orang hero tu. Sementara menunggu, kitorang buat acara lepak di hotel dan jalan-jalan cari makan di sekitar JB.

Kitorang duk di Thistle. Hotel ni asalnya adalah Hyatt, tapi diambil alih dan ditukar namanya kepada Thistle. So, beberapa komen:

  • Persekitarannya memang menarik dengan interior berkonsepkan modern contemporary dan landskap yang menarik.
  • Biliknya pun cantik, ada flat screen TV lagi.
  • Maintenance biliknya perlu diperbaiki. Sesampainya, kami diberikan sebuah bilik yang bocor pada tingkapnya. Hujan lebat haritu, so masuk la air. Kitorang mintak tukar bilik, bagusnya tiada sebarang karenah untuk tukar bilik.
  • Makanannya sedap dan pelbagai variety.

So, enjoy gambar-gambar sekitar hotel.

Dari seberang jalan

Lif ke parking lot basement, tapi kena jalan sikit melintasi ballroom untuk ke lobby

Bakal pianist? 🙂

Sha ngan Syafi kat lobby

Ala-ala model gitu. hehe

Reception counter konsep modern contemporary

Restoran yang kitorang makan kat hotel.

Swimming pool kat luar hotel. Tapi tak sempat nak berendam.

Bergambar kat lobby

Breakfast kat restoran hotel

Bilik hotel. Tilamnya memang sedap tidur. hehe

Pemandangan luar bilik hotel

Disneyland, here we come

I have always wanted to visit interesting places overseas. This is a great opportunity. What makes it more exciting is this will be a fully sponsored trip. Thanks to the company for this reward, after a few months joining the business.

The company rewards the business partners after making certain number of sales, and it is not difficult to achieve. We only spent approximately 3 months to earn the trip, plus bonuses and the satisfaction of helping others to achieve their dreams.

If you want to know how to enjoy free trips like this, feel free to contact me, Zaer, 012-2281541.