Everything that zaerali wants to share

Posts tagged ‘business’

Biznes Sha

Harini Sha jumpa potential prospect kat Wangsa Maju. Bila buat biznes kena la dia spend masa. So, after 5:30 automatically pikir tentang biznes. Aku seperti biasa jaga anak2. Macam jadi unwritten strategy kitorang, tanggungjawab aku tengok2kan anak2. Boleh je amik maid, tapi bila dengar macam2 kes, risau jugak nak tinggalkan anak2 pada orang yang tak kita kenal sepenuhnya.

Produk Premium Beautiful ni untuk pompuan, so lagi mudah Sha explain banding dengan aku. Alhamdulillah, setelah beberapa bulan buat biznes ni, Sha dah capai beberapa level:

Sha dengan tools biznesnya.. 🙂

  • Qualify free vacation ke Hong Kong;
  • Dapat tabung kereta;
  • Capai income 5 angka bulan ni dan
  • Dapat gift jam.

Dan ada perubahan dalam approach dia. Sebelum ni, kitorang biasa cakap ‘tak reti nak nak cerita kat orang’, sekarang ni dia serba sedikit tahu cara untuk approach orang. Tipsnya adalah ‘duplikasi’ dan ‘ikut pemimpin’.

Masih jauh perjalanan ni. Moga kitorang tak terhenti di tengan jalan.

Advertisements